Trenutno ste ovdje
€1.433,41

Opis

Elektroliza AQUALUX DUO imaju na sebi ugrađenu dozirnu crpku za regulaciju pH vrijednosti vode, odnosno doziranje sredstva za smanjenje pH vrijednosti. To je vrlo dobra solucija, pošto se prilikom korištenja elektrolize povećava pH vrijednost vode, te shodno tome dolazi do nakupljanja kamenca na ćeliju elektrolize što vremenom može dovesti do prestanka rada uređaja. Regulacijom pH vrijednosti vode spriječavamo stvaranje naslaga kamenca na ćeliji uređaja te na taj način povećavamo iskoristivost samog uređaja za elektrolizu.

Podešavanje rada, kao i kalibriranje elektrode i namještanje željene vrijednosti pH vode vrši se preko korisničkog zaslona i tipki na uređaju.

U paketu solinatora AQUALUX DUO nalazi se slijedeće :

- uređaj za elektrolizu AQUALUX DUO

- ćelija uređaja za elektrolizu ( za 40m3 ili 80m3 vode )

- elektroda za izmjeru pH vrijednosti vode 

O uređaju za elektrolizu

Elektroliza za dezinfekciju sa soli su uređaji koji uz pomoć u vodi rastopljene soli proizvode klor u bazenskoj vodi. Zato nema više mirisa po kloru, crvenih očiju i isušene kože nakon kupanja.

Sve elektrolize iz naše ponude imaju samočisteće ćelije sa izmjenom polariteta, imaju također i ljestvicu za svijetleći prikaz (LED diode) koji upozoravaju na premalu koncentraciju soli ili nedostatak protoka vode.

Možemo ponuditi i elektrolite za privatne bazene do 300 m vode (max. 350 m3).

Princip djelovanja dezinfekcije sa soli

To je takozvani sistem "slane" vode, koji djeluje u potpunosti bez klorovih proizvoda. Sol je prirodna tvar, u prirodi zastupljena u velikim količinama. Po svom sastavu (NaCl) sasvim je prikladan za uporabu u dezinfekciji bazenske vode. Sol se dodaje direktno u bazensku vodu. U vrlo kratkom se vremenu u potpunosti otopi. Prilikom postupka elektrolize, sol otopljena u bazenskoj vodi razgrađuje se te stvara potklorovu kiselinu HOCl koja ima dezinfekcijska svojstva, te ista uništava alge, klice i bakterije. Prilikom dezinfekcijske reakcije ponovno nastaje sol. Tako se zatvara idealni krug dezinfekcije sa soli.

Možemo ponuditi i elektrolize za privatne bazene do 300 m vode (max. 350 m3).

Napomena: Za soljenje bazenske vode upotrebljavajte samo pročišćenu, najbolje tabletiranu sol bez joda i drugih primjesa.

Preporuka: Maksimalna proizvodnja klora znači da elektroliza može proizvesti dovoljno klora za dezinfekciju vode u bazenu kod normalnih uvjeta korištenja bazena. Prilikom povećane potrošnje klora zbog većeg broja kupača i više temperature vode, elektroliza će raditi neprekidno uz punu snagu kako bi proizveo dovoljnu količinu klora, a što znači da će se i ćelija brže istrošiti. 
Prilikom kupnje elektrolize preporučujemo da isti ima nešto proizvodne snage u rezervi, na taj način će solinator djelovati manjom snagom radi čega će i ćelija duže trajati.

Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije kako bi vam pružila najbolje korisničko iskustvo, uključujući personalizaciju oglašavanja i sadržaja. Postavke kolačića možete podesiti u svojem web pregledniku. Klikom na 'Prihvaćam', pristajete na korištenje kolačića.